Advertisement

Azan, menggangu ketenteraman orang lain?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته بسم الله الرحمن الرحيم..الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين

Pagi tadi dengar berita. Ape yang berlaku di Pulau Pinang, tak tahulah. Dengar², kaum cina di Pulau Pinang komplain, bacaan al-Quran/azan subuh mengganggu mereka. Ish!. Mereka nak jadikan Malaysia ni macam Singapore ke? Tak tahulah berita ni betul ke tak? Korang bole baca sni,

http://milosuam.blogspot.com/2011/01/penduduk-cina-bantah-azan-di-masjid.html

http://bigdogdotcom.wordpress.com/2011/01/15/hina-dan-maaf-permainan-apa-ini/

Blog² kat atas ni, bukan berlaku di Penang. Tapi saya ade jumpe (google) dibeberapa tempat lain. Allahua`lam. Tapi kalo baca website ni pulak macamane?

http://www.tranungkite.net/v7/modules.php?name=News&file=article&sid=15578

hm~ Apa pendapat korang? Memangla ade yang berkaitan dengan politik. Tapi, masalahnya disini adalah azan. Kalau betul lah benda ni, 'mereka' (non-muslim) memang melampau! Allahua`lam~

Wassalam,
SahabatMusleem
Azan, menggangu ketenteraman orang lain? Azan, menggangu ketenteraman orang lain? Reviewed by Julia Tarmidi on 12:26:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.